Biografie

BIOGRAFIE

De taal die een mens spreekt, is gelijk aan zijn ziel. Zo heeft Marc Fransen vele zielen gevormd en waarschijnlijk ook af en toe misvormd.  Hij was dan ook lang leraar Nederlands en Engels. Hij leerde thuis proeven van een rijke woordenschat, van zeggen en schrijven, van intonatie en zinnige zinnen. En hij werd er verliefd op… dat is hem later nog overkomen, gelukkig maar één keer met dezelfde drastische gevolgen voor zijn verdere leven. Het leven dat HEM altijd heeft uitgekozen en niet omgekeerd: nooit gesolliciteerd voor een job,  zich nooit aangeboden voor welk levens-avontuur ook.  Alles werd hem in de al rijke schoot geworpen. Lesgeven (Ned/Eng) was gedurende 34 jaar een zaligheid, en toen waren zijn verhalen allemaal tot den treure verteld. 


THEATER

Vanaf zijn 14 jaar gebeten door het amateurtheater bij de Wilrijkse toneelgroep Arsnoevoo www.arsnoevoo.be . Eerste stappen op de scène als boefje, daarna meer en meer stappen op de planken. De theatermicrobe bleef het bloed verhitten, dus de stap van acteur tot regisseur drong zich na een tijdje op. Er volgden hilarische kluchten, intrigerende Harold Pinters, echte Antwaarpse komedies.


PROFESSIONEEL

Intussen werd er ook een tweede bedrijf geschreven in zijn bestaan. In 1998 werd hem vanuit een heldere hemel gevraagd nieuwsanker te worden bij ATV.  www.atv.be Marc leerde daardoor zijn stad en de mensen die er mogen wonen, nog beter kennen. Hij blijft dagelijks het reilen en zeilen van dat moeilijk lief volgen en vertelt erover… in het AN en in zijn eigen moedertaal.

En sinds kort zet hij ook alle zaken op een rijtje op kanaal Z. Hij bezoekt bedrijven in heel Vlaanderen om te weten te komen waarom zij succesvol zijn in hun sector. www.allezakenopeenrijtje.be

Het derde bedrijf wordt ook al geschreven en dat is verweven met de Grungblavers.  Maar nog nooit in zijn overdadig leven stond hij tussen zo’n wanordelijk, onhandelbaar… maar zo warmhartig troepje mensen. www.degrungblavers.beVERTEL HET ONS...

WIJ VERTELLEN HET BETER